Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z kapustą według siostry Anastazji"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 815
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 582
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 42
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 815
Składniki
Dzień wcześniej obrać ziemniaki, ugotować i zemleć. Do masy dodać jaja, oliwę i mąkę ziemniaczaną. Doprawić do smaku i wyrobić ciasto.
Kapustę ugotować, odcisnąć, drobno pokroić. Cebule pokroić w kostkę, zeszklić na tłuszczu i dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Całość jeszcze poddusić około 10 minut. Połączyć z ugotowaną kapustą.
Z masy ziemniaczanej formować pyzy, w środek nakładać farsz, zlepić. Gotować 15 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji. Potrawy jarskie i ryby”</strong>Źródło: Dobry Tydzień