Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mieloną wołowiną"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 700
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 524
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 26
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 80
Składniki
Wołowinę oczyść, gotuj 40 min. Dodaj obraną włoszczyznę. Gotuj razem jeszcze 20 minut. Cebulę obierz, pokrój, usmaż na łyżce oleju. Wymieszaj ze zmielonym w maszynce mięsem oraz warzywami, dopraw solą i pieprzem.
Ziemniaki obierz. Gotuj 20 minut, odcedź, przeciśnij przez praskę. Masę ziemniaczaną połącz z przesianą mąką i jajkiem, posól. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Podziel je na części, formuj wałki o średnicy 3-5 cm. Pokrój je na kawałki, spłaszcz. Na powstałe placki nakładaj nadzienie i formuj kule.
Gotuj pyzy w osolonym wrzątku ok. 10 minut od wypłynięcia. Wyjmij łyżką cedzakową. Polej rozgrzanym masłem, posyp natką.
czas ok. 90 min; porcja – 390 kcal, cena 3,40 złŹródło: Świat kobiety