Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy z mięsem"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 62
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 105
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 61
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 124
Składniki
Mięso ugotuj lub upiecz, zmiel. Dodaj pozostałe farszu (cebulę podsmaż na łyżce masła). Uformuj 18 kulek.
Ugotowane ziemniaki przeciśnij przez praskę, surowe zetrzyj na tarce lub w blenderze i pozostaw na 15 minut na sitku wyłożonym gazą, by ściekły, następnie odciśnij.
Oba rodzaje ziemniaków wymieszaj z mąką, jajkiem, pieprzem. Do kawałka ciasta wkładaj mięso, formuj kulki. Gotuj 4 minuty. Podawaj z boczkiem i cebulką.
CZAS.: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień