Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pyzy z morelami"
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 88
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2291
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1647
Najprostszy sposób na wykorzystanie warzyw pozostałych bo ugotowaniu wywaru w...
Odsłon: 88
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2291
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 283
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1647
Składniki
Morele sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, usuń pestkę. Miąższ pokrój w kostkę.
Na stolnicę wysyp mąkę, dodaj szczyptę soli, wymieszaj. Dodaj twaróg, wbij jajka i szybko wyrób ciasto.Twardy twaróg możesz zemleć w maszynce lub utrzeć.
Ciasto podziel na części. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkuj i wytnij szklanką placuszki. Na każdy nałóż trochę moreli, zlep brzegi. Zagotuj garnek lekko osolonej wody. Wrzucaj na wrzątek i gotuj 10 minut, od chwili gdy kluski wypłyną na wierzch.
Podawaj polane stopionym masłem, posypane cukrem pudrem i cynamonem. To samo ciasto możesz wykorzystać do pyzów ze śliwkami.
Porcje 5 Przygot. 60 min Cena 1,10 zł Kalorie 340 kcalŹródło: Bella Relaks