Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyzy ziemniaczane"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 79
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 34
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 180
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 238
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 811
Składniki
• Osiem ziemniaków umyj i obierz. Połowę ugotuj. Drugą połowę zetrzyj na tarce. wyciśnij przez czystą lnianą ściereczkę, a sok przelej do małego pojemnika i odstaw na 10 minut. Ugotowane ziemniaki przepuść przez maszynkę, połącz z tartymi i wymieszaj, dodając skrobię otrzymaną z surowych ziemniaków. Do całości dodaj łyżkę mąki ziemniaczanej. Po uzyskaniu gładkiej masy formuj kulki.
Do osolonej wody wlej łyżkę oleju, żeby pyzy się nie sklejały. Wrzucaj je do osolonej wody, delikatnie wymieszaj, gotuj kilka minut. Odcedź. Podawaj z cebulką.
<strong>Przepis przysłała Nadia Tokarz</strong>Źródło: Dobry Tydzień