Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pyzy ziemniaczane z mięsem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 29
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 76
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Połowę ziemniaków ugotuj, przeciśnij przez praskę. Resztę ziemniaków zetrzyj, odciśnij, połącz jedne i drugie, wbij jedno jajko, dodaj mąkę. Wyrób, uformuj wałek. Mięso podsmaż z cebulką na maśle.
Ostudź, wbij drugie jajko, wyrób (jeśli trzeba, zagęść farsz bułką tartą), dopraw. Odrywaj po kawałku ciasta, spłaszczaj, nakładaj farsz i zlepiaj w kule.
Pyzy wrzuć na osolony wrzątek, od wypłynięcia gotuj ok. 15 min. Podaj np. z jarzynką – kapustą lub marchewką.Źródło: Świat kobiety