Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Quiche z warzywami"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1416
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 528
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1416
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 114
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 391
Składniki
Mąkę wysyp na blat i zrób wgłębienie. Włóż w nie masło, wsyp sól, cukier, wbij jajko i wlej mleko. wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Zrób kulę, owiń w folię i włóż do lodówki.
Na patelni rozgrzej oliwę, smaż do miękkości pokrojonego w plastry pora i marchewkę. Dopraw solą, pieprzem i zostaw do ostudzenia. W misce ubij mleko z jajkami, dopraw ulubionymi przyprawami. Formę do ciasta wysmaruj oliwą. Wyłóż ciastem i upiecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 15 minut.
Na podpieczone ciasto połóż ugotowane al dente różyczki kalafiora i posyp serem. Następnie wyłóż podsmażonego pora i marchewkę. Całość zalej masą jajeczną.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180° C przez około 30 minut.Źródło: Na żywo