Do góry

Desery Przepis na:

"3 bit kakaowo-jagodowy"

3 bit kakaowo-jagodowy

Autor: kicia1

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 187

Dodano: 09.06.2011

Odsłon: 9718

Pyszne,szybkie ciacho.Rozpływa się w ustach...

Składniki

  • -NA BUDYŃ;
  • -mleko, 0,5 litra
  • -budyń śmietankowy, 1 duży
  • -cukier, 3 łyżki
  • -żółtka, 2 szt
  • -mąka kartoflana, 1 łyżka
  • -mąka pszenna, 1 łyżka
  • -DODATKOWO:
  • -herbatniki petit beure kakaowe, opak. 370 g
  • -masa krówkowa, 1 puszka
  • -dżem jagodowy, 1 słoiczek
  • -śnieżka np.light, 2 szt
  • -żelatyna, 3 łyżeczki
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. połowę mleka zagotowujemy z cukrem, a pozostałe składniki mieszamy w reszcie mleka i gotujemy budyń-lekko studzimy.

  2. Formę (duża blacha) wykładamy folią spożywczą i układamy pierwszą warstwę herbatników na to wykładamy budyń i znów herbatniki,na to masę krówkową i herbatniki, teraz dżem jagodowy

  3. Zelatynę rozpuszczamy w kilku łyżkach wody i dokładamy do ubitych śnieżek,wykładamy na wierzch ciasta,jak ktoś chce można jeszcze udekorować startą czekoladą...Najlepiej smakuje po kilku godzinach jak herbatniki odmiękną...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń