Do góry

Sałatki Przepis na:

"Arbuzowa"

Arbuzowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 887

Jest cudownie orzeźwiająca!Owoce według uznania...

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Owoce przemyj.Arbuza przemyj ściereczką kuchenną.

  2. Odkrój od arbuza część-tzw."kapelusik".Wydrąż czerwony miąższ z jego większej części i przełóż do miski.

  3. Od większej części arbuza odkrój wzór(wzór według uznania).

  4. Wydrąż pestki z owców pestkowanych.Obierz ze skórki jabłko i gruszkę itd przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki.Obierz ze skórki banana i pomarańczę,oberwij z gałązek.

  5. Pokrój większe owoce i włóż do miski.Mniejsze owoce jak np.czeresnie i winogrona włóż w całości lub przekrój na pó,przekrój cytrynę na pół.

  6. Gdy owoce będą już w misce arbuzowej wyciśnij sok z cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń