Sałatki Przepis na:
"Arbuzowa"

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 12
Dodano: 27.01.2010
Odsłon: 889
Składniki
- arbuz, 1,mały
- brzoskwinie, 2
- śliwki, 5
- jabłka, 2
- banany, 3
- pomarańcza, 1
- winogrona, 20
- cytryna, 1
- gruszka, 2
- Czerśnie, cała szklanka
> 6 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Owoce przemyj.Arbuza przemyj ściereczką kuchenną.
-
Odkrój od arbuza część-tzw."kapelusik".Wydrąż czerwony miąższ z jego większej części i przełóż do miski.
-
Od większej części arbuza odkrój wzór(wzór według uznania).
-
Wydrąż pestki z owców pestkowanych.Obierz ze skórki jabłko i gruszkę itd przekrój na ćwiartki i wydrąż z nich środki.Obierz ze skórki banana i pomarańczę,oberwij z gałązek.
-
Pokrój większe owoce i włóż do miski.Mniejsze owoce jak np.czeresnie i winogrona włóż w całości lub przekrój na pó,przekrój cytrynę na pół.
-
Gdy owoce będą już w misce arbuzowej wyciśnij sok z cytryny.
Komentarze do przepisu (0)