Do góry

Dania główne Przepis na:

"Bigos"

Bigos

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 18775

Trochę nietypowy bigos z dodatkiem warzyw

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w kostkę,posolić,popieprzyć,oprószyć mąką i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.Cebulę pokroić w kostkę,dodać do mięsa i chwilę po smażyć,przełożyć wszystko do garnka,podlać wodą(tyle aby mięso było leciutko przykryte wodą),dodać przyprawy i dusić na małym ogniu ok,45 min.

  2. Warzywa obrać ,zetrzeć na tarce o dużych oczkach i dodać do mięsa po 45 minutach i dusić razem jeszcze ok.30 min.

  3. Kapustę poszatkować i ugotować w osobnym garnku w osolonej wodzie.

  4. Na patelni podgrzewamy 4 łyżki oleju,dodajemy (jeśli chcemy)pokrojoną w kostkę wędlinę i chwilę smażymy ,następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i i wszystko razem smażymy

  5. Do mięsa dodajemy odcedzoną kapustę i wędlinę z koncentratem pomidorowym,doprawiamy.Jeżeli jest za rzadki możemy go zagęścić niewielką ilością mąki z wodą

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

wioleta333 05 lipca 2010 mniam ale ten letni bigosik musi być smaczny....

18 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ina000 04 lipca 2010 Dlaczego nietypowy ? Ja zawsze jak gotuję bigos z młodej kapusty to dodaję warzywa. Jest pyszny. Pozdrawiam

17 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń