Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tanie, pyszne, łatwe do zrobienia
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 163
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
trzy galaretki oraz żelatynę rozpuszczamy w 0,5 litra goracej wody i odstawiamy do ostygnięcia
maślankę wlewamy do wysokiego naczynia i spieniamy delikatnie mikserem, następnie wlewamy połowę ostudzonej galaretki i chwilkę miksujemy
trzy połówki brzoskwinek kroimy w kosteczke i odkładamy a całą reszte razem z syropem miksujemy na papke i łączymy z druga połową ostudzonej galaretki
do tortownicy wylewamy połowę masy z maślanki ,potem wylewamy mus brzoskwiniowy i ostrym nożem delikatnie robimy kilka ruchów po dnie aby masy się lekko przemieszały,wylewamy reszte masy z maślanki
na wierzch dajemy pokrojone w kosteczke brzoskwinie i zalewamy czwarta galaretką rozpuszczona w dwóch szklankach wody
SMACZNEGO...