Do góry

Dania główne Przepis na:

"Chiński" kurczak z ryżem

Chiński kurczak z ryżem

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 566

Dodano:

Odsłon: 3123

Fajne danie na obiad lub kolację.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kurczaka kroimy w kosteczkę, zasypujemy przyprawą kamis i mieszamy z 3 łyżkami oleju.Zostawiamy na noc lub na kilka godzin.

  2. Do sporego garnka wlewamy bulion i na to wsypujemy mrożonkę chińską.Gdy warzywka się rozmrożą i zaczną lekko gotować dodajemy uprzednio podsmażonego kurczaka.Mieszamy i gotujemy jakieś 10 minut.

  3. Dodajemy sól, pieprz i mieloną słodką paprykę do smaku.Gotujemy jeszcze 15 minut na wolnym ogniu.Gdy mamy wszystko doprawione jak chcemy można cały sos zaciągnąć lub dodać 2 łyżki śmietany jeśli ktoś lubi.

  4. Podajemy z ugotowanym ryżem lub makaronem- w zależności od upodobania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń