Do góry

Desery Przepis na:

"Drożdżówka" na maślance

Drożdżówka na maślance

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 989

Bardzo łatwe szybkie w przygotowaniu

Składniki

  • 5 szklanek mąki
  • 2 szklanki maślanki naturalnej
  • 1 szklanka oleju
  • 1 cały proszek do pieczenia
  • 1 cały cukier waniliowy
  • 4 jajka
  • 2 szklanki cukru
  • owoce np. jabłka, brzoskwinie z puszki
  • Kruszonka:
  • 1/4 kostki margaryny
  • 1 szklanka mąki
  • 1 cukier wanilowy
  • 3 łyżki cukru
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wymieszać. Na górę ułożyć pokrojone owoce

  2. Ugnieść wszystkie składniki kruszonki i posypać na wierzch.

  3. Piec na dużej blaszce, około 1 godziny w temperaturze 175 stopni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń