Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie soczewicę to na pewno coś dla was.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 783
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 901
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 281
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 111
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 783
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 901
Składniki
Soczewicę zalać przegotowaną wodą i odstawić na 2 godz. po czym dodać jedną całą cebulę, goździki, listki laurowe i gotować ok. 20 min. pod koniec gotowania posolić.
Odcedzić, wyjąć listki goździki i cebulę.
W rondlu o grubym dnie rozgrzać olej, zeszklić drobno posiekaną drugą cebulę i czosnek, wsypać curry, kolendrę i szałwię, wymieszać i chwilę smażyć.
Dodać soczewicę i sok, dusić razem ok. 20 min.
Zdjąć z ognia, zaprawić śmietanką obłożyć brzoskwiniami pokrojonymi w grube plastry i gotowe, smacznego :)