Do góry

Zupy Przepis na:

"Gulasz węgierski z papryką i grzybami"

Gulasz węgierski z papryką i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 45

Dodano:

Odsłon: 2387

Szybki, , smaczny gorący gulasz.

Składniki

  • 1 duża cebula
  • 3 strąki papryki
  • 40 dkg. pieczarek
  • 1,5 kg. mięsa na gulasz
  • olej
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • sól, pieprz, ostra papryka
  • 2,5l. bulionu
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki ketchupu
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę, paprykę i mięso pokroić w kostkę, pieczarki w plasterki.
    Mięso mocno podsmażyć na oleju, dodać wszystkie pokrojone warzywa a po 2-3 minutach koncentrat pomidorowy.
    Oprószyć mąką krótko zasmażyć na dość mocnym ogniu.

  2. Zalać bulionem , dusić na małym ogniu godzinę i 15 min. Dodać ketchup i doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką i jeśli trzeba również cukrem.Gulasz posypać natką pietruszki.
    Podawać bardzo gorący z razowym lub białym pieczywem.
    Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń