Do góry

Dania główne Przepis na:

"Klops" w kapuście

Klops w kapuście

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 209

Klopsy zapiekane w młodej kapuście - danie spełniające 3 warunki dobrego posiłku: smaczne, zdrowe i sycące.

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego dodać jajko, zmiażdżony czosnek, posiekaną cebulę, bułkę tartą przyprawy, wyrobić dobrze, obsmażyć na patelni, odłożyć.
    Kapustę poszatkować, można sparzyć, dodać wody lub bulionu warzywnego, przyprawy, pokrojone pomidory, zagotować.
    Boczek podsmażyć na patelni z cebulą na złoto, dodać mąkę podsmażyć, rozprowadzić wodą robiąc zasmażkę, dodać do kapusty, wymieszać.
    Przełożyć warstwę kapusty do naczynia do zapiekania, wyłożyć podsmażone kotlety, przykryć warstwą kapusty, włożyć do rękawa do pieczenia. Zapiekać w piekarniku w temperaturze 160 stopni.
    Podawać z ziemniakami pieczonymi lub smażonymi.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń