Dania główne Przepis na:
"Leniwe" gołąbki

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 8
Dodano: 25.10.2008
Odsłon: 2343
Składniki
- 30dag mięsa mielonego,średnia cebula,dwa woreczki ryżu,średnia główka kapusty,sól,pieprz,przyprawa maggi
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Kapuste drobno szatkujemy,lekko solimy i odstawiamy aż zmięknie.Gotujemy ryż na pół twardo.Cebule kroimy w kostkę,podsmażamy,wrzucamy mięso mielone i smażymy aż zmięknie.Do odciśniętej kapusty wrzucamy ryż i mięso,wszystko mieszamy,przyprawiamy do smaku.Farsz włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i włożyć do piekarnika aż się zrumieni.Nabierać łyżką porcje i polać sosem,najlepiej pieczarkowym lub pomidorowym.Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)