Do góry

Desery Przepis na:

"Mrożony sernik wiśniowy"

Mrożony sernik wiśniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 189

Dodano:

Odsłon: 5832

Idealny na upalne dni,alternatywa dla zwykłych lodów...

Składniki

  • -NA SPÓD:
  • -herbatniki np.Petit Beure, 35 dag (duże opak.)
  • -margaryna, 0,5 kostki
  • -czekolada mleczna, 0,5 tabliczki
  • -MASA SEROWA:
  • -ser biały, 0,5 kg
  • -cukier puder, 0,5 szklanki
  • -jogurt duzy, 1 szt
  • -lody śmietankowe, 500ml
  • -wiśnie smażone, pół słoiczka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Herbatniki kruszymy na miał w robocie lub wałkiem,margarynę i czekolade roztapiamy na wolnym ogniu i dokładamy do herbatników wyrabiamy na gładką masę i wykładamy do keksówki uprzednio wyłożonej folią spożywczą.Masą wykładamy spód i boki formy

  2. Ser mielimy dwa razy dokładamy cukier i jogurt (ja użyłam serduszka wiśniowego) i miksujemy na gładką masę,dokładamy lody i miksujemy sekundkę,na koniec dorzucamy wisienki i już bez miksowania poprostu łączymy z masą

  3. Wylewamy do formy i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin (conajmniej 6) a najlepiej na noc.Wyciągnąć na 15 minut przed podaniem-jak puści troszkę to będzie łatwiej pokroić...

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń