Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni,alternatywa dla zwykłych lodów...
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 119
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 258
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 95
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3328
Składniki
Herbatniki kruszymy na miał w robocie lub wałkiem,margarynę i czekolade roztapiamy na wolnym ogniu i dokładamy do herbatników wyrabiamy na gładką masę i wykładamy do keksówki uprzednio wyłożonej folią spożywczą.Masą wykładamy spód i boki formy
Ser mielimy dwa razy dokładamy cukier i jogurt (ja użyłam serduszka wiśniowego) i miksujemy na gładką masę,dokładamy lody i miksujemy sekundkę,na koniec dorzucamy wisienki i już bez miksowania poprostu łączymy z masą
Wylewamy do formy i wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin (conajmniej 6) a najlepiej na noc.Wyciągnąć na 15 minut przed podaniem-jak puści troszkę to będzie łatwiej pokroić...