Do góry

Dania główne Przepis na:

"Naleśniki ze szpinakiem w sosie beszamelowym"

Naleśniki ze szpinakiem w sosie beszamelowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 50

Dodano:

Odsłon: 818

Naleśniki ze szpinakiem to pomysł na bezmięsne danie główne. Lubią je dzieci, młodzież i osoby starsze.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Naleśniki
    jajka, mąkę mieszamy z mlekiem i wodą na jednolitą masę dodajemy szczyptę soli. Masa gęstości śmietany .
    Smażymy naleśniki.

  2. Farsz
    2-4 ząbki czosnku podsmażamy na klarowanym maśle, dodajemy rozmrożony szpinak i podsmażamy żeby odparowała woda. Dodajemy rozdrobiony ser feta aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Jak masa ostygnie zwijamy z nią naleśniki jak krokiety.
    Przekładamy do naczynia żaroodpornego.

  4. Sos beszamelowy
    Roztapiamy 1 jedną dużą łyżkę masła, dodajemy 1-2 łyżki mąki, 2 szkl. mleka, 150g. startego żółtego sera i całość gotujemy ciągle na małym ogniu ciągle mieszając do zagotowania mleka i rozpuszczenia sera.
    Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

  5. Sosem zalewamy naleśniki i wkładamy do nagrzanego piekarnika w temp. 180* ok. 20-25 min.
    Życzę smacznego.
    Zdjęcie już wkrótce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń