Do góry

Dania główne Przepis na:

"Oklepane"(znaczy powszechnie znane) naleśniki z serem i bitą śmietaną

Oklepane(znaczy powszechnie znane) naleśniki z serem i bitą śmietaną

Autor: kuchareczki

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 153

Dodano: 17.08.2010

Odsłon: 4967

Koniecznie trzeba jeść na tarasie. Patrzeć na las i malwy w ogrodzie :))) Ps. Łatwe, można sobie dodać owoców.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mleko przelać do garnka dodać jajka, sól i szklankę wody gazowanej. Rozmieszać mikserem. Dodać mąkę i proszek. Zmiksować ponownie. Smażyć nalewając porcje chochelką na rozgrzaną patelnię.(my posiadamy 28 cm). Układać jeden na drugim na talerzu.

  2. Ser przełożyć do miseczki dodać cukier puder( ile kto uważa) jedną małą śmietanę. Rozmieszać.

  3. Smarować naleśniki serem i zwijać w rulonik lub składać w trójkąciki :))

  4. Do kolejnego naczynia przelać śmietanę Łaciatą i miksować aż zgęstnieje pod koniec dodać cukru pudru dla słodkości. Nakładać na zwinięte naleśniki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

kuchareczki 17 sierpnia 2010 Fajnie jak są gorące i chrupiące.....jak zostaną podgrzewamy (czyli Mama podgrzewa) ;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 17 sierpnia 2010 Faktycznie naleśniki powszechnie znane, ale nigdy się nie znudzą. Ja do sera dodaje jeszcze cukier waniliowy i troszeczkę cynamonu. Gotowe naleśniki mocno przyrumieniam i podaje też ze śmietaną. Pyszne danie. Polecam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń