Do góry

Dania główne Przepis na:

"pałki" kurczaka z ogórkami

pałki kurczaka z ogórkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 525

Dodano:

Odsłon: 11502

bardzo smaczne i aromatyczne. Zazwyczaj robie ok. 10-12 pałek

Składniki

  • "pałki" kurczaka, tyle ile potrzebujemy
  • przyprawy
  • długi ogorek zielony (wąż)
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. przyprawione tak jak lubimy (u mnie zazwyczaj sol, pieprz i ziola prowansalskie) "pałki" kurczaka wkładamy do naczynia zaroodpornego, jak ktos lubi, mozna najpierw obsmazyc na patelni, na wierzch wsypujemy plasterki ogorka zielonego. Pieczemy ok 1 godz. w piekarniku 180 st. C. Czas pieczenia zalezy od porcji pieczonego miesa. Ja traktuje go orientacyjnie. Ogorki daja cudowny aromat miesu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Annuar 02 listopada 2010 Zrobiłam do ćwiartek z kurczaka. Szybkie i łatwe, a komentarz mojego męża "bardzo dobre mięsko" bezcenny ;) I nawet się nie domyślił, że tam był ogórek ;). Fajny pomysł na urozmaicenie zwykłego obiadu z częściami z kurczaka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tota 18 października 2010 spokojnie mozna wykorzystac go do innych czesci kurczaka :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 18 października 2010 Ciekawe wykorzystanie ogórka ! Ja nie przepadam za "pałeczkami": ale wykorzystam ten przepis do innych części kurczaka ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 17 października 2010 A to coś nowego; nie pomyślałabym, że ogórek może mieć takie zastosowanie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń