Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kurczak w tym wydaniu zachwyca mnie serowo -winnym smakiem,elegancki i prosty zarazem
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 96
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 424
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 373
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 96
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 24
Polecam.
Odsłon: 424
Składniki
Kurczaka opłukać,oczyścić z błon,pokroić na płaty pożądanej grubości
Delikatnie posolić,obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej (oliwę) z łyżką masła. Smażyć z jednej strony,przewrócić i po chwili gdy już będzie prawie usmażony kłaść na kurczaku plasterki szynki, na nie plasterki serka topionego
Kurczaka podlać winem i przykryć. Dusić chwilę,tak by topiący się ser połączył się z winem.
Większa ilość sera da bardziej serowy smak,większa ilość wina -bardziej wytrawny.W oryginalnym przepisie kurczaka podlewamy "marsalą" acz jest trudna do zdobycia
Kurczaka podajemy z frytkami,półksiężycami z ziemniaków, bukietem warzyw, sałatą, ew pieczywem,czyli- wedle uznania