Do góry

Desery Przepis na:

"Rafaello"

Rafaello

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 46

Dodano:

Odsłon: 823

Prosty do zrobienia deser .

Składniki

  • 3 żółtka
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 3 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 3 szkl. mleka
  • 1 szkl. cukru
  • 150 g. wiórków kokosowych
  • 1 kostka margaryny
  • krakersy na 3 warstwy
  • 3 opakowania cukru waniliowego
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę,dodać mąkę pszenną , ziemniaczaną szkl. mleka i dokładnie wymieszać.

  2. 2 szkl. mleka zagotować z cukrem i 100 g. wiórek kokosowych.
    Do gotującego się mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu aż zgęstnieje.

  3. Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy.

  4. Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/3 kremu.Przełożyć krakersami itd.
    Wierzchnią warstwę kremu posypać obficie pozostałą częścią kokosu.
    Pozostawić w lodówce na około 3-4 godz.
    Życzę smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń