Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka moja alternatywa dla tradycyjnej szarlotki, czyli ciasto z jabłkami na zimno ;)
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 149
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 299
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1528
Składniki
Jabłka obrać, pokroić w kostkę i uprażyć z dodatkiem wody i cukru. Dno okrągłej formy wyłożyć biszkoptami. Mogą być 2-3 warstwy. Jabłka ściągnąć z ognia, zmiksować i do gorących wsypać agrestową galaretkę i żelatynę. Szybko wymieszać. Warstwę jabłkową przelać na biszkopty i schować do lodówki.
Śmietankę ubić na sztywno z dodatkiem cukru. Galaretkę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ostudzoną galaretkę przelać do ubitej śmietany i zmiksować. Gotową warstwę śmietanową przelać na stężoną warstwę owocową. Schować do lodówki na całą noc.
Jabłka umyć, pokroić w cienkie plastry i usmażyć na maśle, ostudzić. Ostudzonymi plasterkami jabłek i świeżą mięta udekorować ciasto. Smacznego!