Do góry

Przekąski Przepis na:

"szary pasztet"

szary pasztet

Autor: haneczkap

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 6

Dodano: 12.04.2010

Odsłon: 1138

Tanie, łatwe i bardzo szybkie w wykonaniu!

Składniki

  • Pierś kurczaka, 1 kg
  • słonina surowa, 20 dag
  • bułki kajzerki, 2 szt.
  • człe jaja, 3 szt.
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi, słoninę i czerstwe bułki namoczone w mleku przemielić przez maszynkę, przez sito makowe. Dodać rozbełtane jaja, sól, pieprz do smaku, wyrobić jak na kotlety.

  2. Tortownica (średnica 25cm) posmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką.

  3. Piec w temperaturze 180 stopni przez godzinę, następnie włączyć termoobieg i podpiec jeszcze około 15 do 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 16 czerwca 2010 pasztet z kurczaka , przepis warty wypróbowania

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń