Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty przepis na pyszny obiad lub kolację.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 577
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 916
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 232
Składniki
Parówki obieramy z foli i kroimy na mniejsze kawałki i nacinamy nożem delikatnie krzyżyk z obydwu stron. Pieczarki myjemy i następnie kroimy w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę lub w plasterki jak komu wygodniej ( ja kroje zazwyczaj do tej potrawy w plasterki).
Do garnka wlewamy troszkę oleju a następnie wrzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy je i dodajemy pokrojoną cebulę i dalej smażymy w garnku od czasu do czasu mieszając aby się nam nie przypaliło. Gdy widzimy, że woda z pieczarek pomału odparowuje już i cebulka też się podsmażyła dodajemy pokrojone parówki i mieszamy wszystko razem. Doprawiamy solą i pieprzem dla smaku i mieszamy. Gdy parówki zaczną się powoli otwierać i przypominać uszy wlewamy do cały ketchup i wszystko mieszamy i zostawiamy jeszcze na kilka minut do zagotowania aby z ketchupu zrobił się gęsty sos. Najlepiej smakuje podawane na ciepło ze świeżym pieczywem. Smacznego :)