Do góry

Dania główne Przepis na:

"Włoska" pierś z kiełbasą

Włoska pierś z kiełbasą

Autor: gvlba

Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 2261

Dodano: 23.04.2011

Odsłon: 4566

To niecodzienne połączenie zwykłych składników.PYCHAA

Składniki

  • 3 piersi z kurczaka, 6 liści kapusty włoskiej
  • 3 białe surowe kiełbasy, pieprz
  • masło
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Liście kapusty sparzamy odcinamy twarde nerwy.Pierśz kurczaka opruszamy pieprzem (nie solimy bo kiełbasa jest przyprawiona) Z kiełbasy ściągamy osłonke,mięsko rozprowadzamy z obu stron po piersi.

  2. Dwa liście z kapusty kładziemy koło siebie ,tak aby jeden zachodził na drugi,kładziemy na wierzch pierś i zawijamy jak krokiety.Układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem pieczemy ok 20 min w 180 st

  3. Ja pierś podaje z marchewką w miodzie.(tu niestety kapusta troche mi sie przypiekła)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

jagienka 29 kwietnia 2011 wyprobowalam i zostawiam 5!Przepis swietny!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gvlba 24 kwietnia 2011 Marchewke ugotowałam 'al dente'. Na patelni rozgrzałam lyzke masła,dodałam marchewke i chwile podsmarzyłam.Do marchewki dodałam 2 łyżki miodu i lekko smarmelizowałam.Można dodac mniej miodu ale jak dla mnie słodsza marchewka jest lepsza

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

biurwa 24 kwietnia 2011 Ummm... bardzo ciekawy przepis dodaję do ulubionych i wystawiam 5 :)
a można prosi o przepis na te marcheweczki?

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń