Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto,które "chodziło" za mną od dłuższego czasu i z ciekawości musiałam wypróbować.Jest proste,mało składników a cała jego tajemnica polega na tym,,że w trakcie pieczenia samo dzieli się na trzy warstwy.
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
...ale pyszny.
Odsłon: 601
Polecam.
Odsłon: 557
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 53
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 51
Składniki
Białka oddzielić od żółtek. Masło stopić i wystudzić. Mleko lekko podgrzać by było ciepłe. Białka ubić z octem na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i wodą na krem. Do utartych żółtek dodać wystudzone masło i ucierając dalej dodać przesianą mąkę oraz ciepłe mleko a następnie dodać aromat. Powstanie bardzo płynne ciasto (i takie ma być) które należy połączyć z pianą białek. Ciasto wylać do formy (ok 20x20) Ja użyłam większej formy i dlatego moje ciasto jest niskie. Piec w temp 160 st ok 70-80 min W trakcie pieczenia ciasto dzieli się na 3 warstwy: -wierzch jest biszkoptowy -środek budyniowy -spód zwarty przypominający jakby zakalec Smacznego:)