Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbar na roszponce

Rabarbar na roszponce

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 27992

Dodano:

Odsłon: 0

Smaczny pomysł na "Rabarbar na roszponce"

Składniki

  • 50 dag rabarbaru
  • 8 dag cukru
  • 1 sałata little gym
  • 1 garść roszponki
  • 10 rzodkiewek
  • sok z połowy limonki lub cytryny
  • 50 ml oleju
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Rabarbar opłucz starannie pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń ewentualne włókna. Pokrój łodygi na kawałki. W garnku zagotuj wodę z 6 dag cukru. Wrzuć pokrojone łodygi rabarbaru. Gotuj około 5 minut. Wyjmij, odcedź, pozostaw do całkowitego ostudzenia.

  2. Sałatę podziel na liście, opłucz, osusz. Roszponkę pozbaw korzonków, a potem również opłucz i osusz. Umyj rzodkiewki, odetnij korzonki i nasady ogonków. Pokrój warzywa w plasterki.

  3. Do miski włóż porwane na kawałki listki sałaty, rzodkiewkę, rabarbar oraz roszponkę, wymieszaj.

  4. Sok z limonki utrzyj z olejem, resztą cukru, solą i pieprzem do smaku. Polej sałatkę.

  5. czas ok. 25 min; porcja – 220 kcal, cena 2,60 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń