Do góry

Napoje Przepis na:

Rabarbar, smaku czar

Rabarbar, smaku czar

Autor:

Przepisów i artykułów: 1871 Ocena: 43054

Dodano:

Odsłon: 843

W zasadzie miała powstać lemoniada, jednak jak to my, chcieliśmy coś gęstszego. Tak właśnie powstał pomysł na zblendowanie łodyg. Wyszedł bardzo treściwy, słodki napój. Schłodzony smakuje wybornie.

Składniki

  • 500 g łodyg rabarbaru
  • 200 g cukru
  • 350 ml wody
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łodygi oczyszczamy z włókien, kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i wsypujemy cukier. Gotujemy 15 min od zawrzenia wody. Studzimy i miksujemy na gładko. Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń