Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbarowa tarta

Rabarbarowa tarta

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 45

;))

Składniki

  • 60 dag rabarbaru
  • 2 opakowania cukru waniliowego
  • 25 dag mąki pszennej
  • 30 dag cukru
  • 20 dag masła
  • 4 jajka
  • 50 dag mielonego twarogu
  • opakowanie budyniu waniliowego
  • skórka z połowy cytryny
  • tłuszcz i mąka
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rabarbar opłucz, pokrój na kawałki. Włóż go do garnka, zalej wodą. Wsyp cukier waniliowy, gotuj 4 minuty. Odcedź i osącz.

  2. Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj 15 dag cukru, masło oraz 1 jajko. Zagnieć ciasto. Formę posmaruj tłuszczem. Oprósz mąką. Spód i brzegi wylep ciastem. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wsyp proszek budyniowy. Dodaj pozostałe jajka oraz skórkę cytrynową. Wymieszaj wyłóż na spód.

  3. Wierzch przykryj kawałkami rabarbaru. Piecz 50 minut w 200 st. C.
    W połowie pieczenia tarty, przykryj ją kawałkiem folii aluminiowej. Gotowe ciasto pozostaw jeszcze 10 minut w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń