Do góry

Desery Przepis na:

Rabarbarowa tarta pod kruszonką

Rabarbarowa tarta pod kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 5

Sprawdzony przepis na "Rabarbarowa tarta pod kruszonką"

Składniki

  • Porcja kruchego 10 dag mąki
  • 5 dag cukru
  • 5 dag masła. Do tego: 60 dag rabarbaru
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki bułki tartej i masła
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna

  2. Rabarbar umyj, pokrój w kostkę, zasyp cukrem i wymieszaj.

  3. Tortownicę (26 cm) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylep ją ciastem. Nakłuj jego wierzch widelcem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180oC przez ok. 10-15 min.

  4. Kruszonka: masło, mąkę i cukier wymieszaj. Rozcieraj palcami, aż zbije się w małe okruchy.

  5. Podpieczony spód ciasta posyp bułką tartą, wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180oC przez 30-35 minut.

  6. czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń