Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rabarbarowa tarta pod kruszonką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Przepis przysłała Ewelina Pędzikowska z Kutna
Rabarbar umyj, pokrój w kostkę, zasyp cukrem i wymieszaj.
Tortownicę (26 cm) wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Wylep ją ciastem. Nakłuj jego wierzch widelcem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180oC przez ok. 10-15 min.
Kruszonka: masło, mąkę i cukier wymieszaj. Rozcieraj palcami, aż zbije się w małe okruchy.
Podpieczony spód ciasta posyp bułką tartą, wyłóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temp. 180oC przez 30-35 minut.
czas przygotowania 60 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie