Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy

Racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 108 Ocena: 4532

Dodano:

Odsłon: 16413

Pyszne delikatne racuszki

Składniki

  • 1 niepełna szklanka ciepłego mleka
  • 1 op. drożdży suszonych
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajko
  • 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej
  • cukier waniliowy
  • szczypta soli
  • olej do smażena
  • - dodatkowo: cukier puder, dowolny dżem
1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki wyłożyć do miski i dokładnie wymieszać
    Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na ok 45min.

    Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor
    Odsączyć na ręczniku papierowym

    Podawać z dżemem lub cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gochna55 15 października 2017 Robię takie racuszki z Twojego przepisu dla dzieciaków do szkoły. Babcia ma czas, mama nie zawsze.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń