Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy

Racuchy

Autor: monniqua

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 364

Dodano: 08.02.2013

Odsłon: 132619

Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na puszystą masę. Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  3. Smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem, marmoladą i posypką. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń