Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1694
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 542
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 207
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1694
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 138
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 542
Składniki
Drożdże rozkruszamy, posypujemy cukrem, dajemy lekko podgrzane mleko (letnie). Dodajemy mąkę, jajka i szczypte soli.
Ciasto wyrabiamy drewniana łyżka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.
Na rozgrzanym tłuszczu smażymy placuszki i posypujemy cukrem pudrem. Wersja z jabłkami: Oskrobać 2 jabłka, pokroic w cieniutkie półplasterki lub uszatkowac na tarce do ogórków... na końcu wmieszac delikatnie w wyrosniete ciasto. Smażyć .