Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy drożdżowe z bananami

Racuchy drożdżowe z bananami

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 1317

Dodano:

Odsłon: 44293

Są szybkie w przygotowaniu i smaczne

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Drożdże pokruszyć,dodać do nich 3 łyżeczki cukru,rozprowadzić razem z cukrem,dodać mąkę, mleko,żółtka i 2 łyżki oleju.Wszystko dokładnie wymieszać.Ubić białka z 3 łyżeczkami cukru i dodać do ciasta i jeszcze raz wymieszać.

  2. Banany obrać i przekroić wzdłuż a następnie na kawałki 3-4 centymetrowe.Banany zanurzać w cieście i łyżką kłaść na rozgrzany olej.Usmażyć.Podawać posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Mirinda_S 04 lutego 2011 Wypróbowałam ten przepis. Racuchy wyszły super.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

megs 21 września 2010 Wyprobowalam i stwierdzam ze sa pyszniutkie... mniam mniam polecam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kufelek 10 maja 2010 Osobiście nie jadam racuszków ale zrobiłam je dla synka. Ocena: mniaaaam. I synek i mąż spałaszowali szybciutko ;).

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń