Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak mojego dzieciństwa i na pewno nie jednego z Was. Najprostsze, najlepsze, najsmaczniejsze.
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 755
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 89
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 172
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 755
Składniki
Podgrzej mleko. Rozkrusz drożdże. Dodaj do nich cukier waniliowy, sól i cynamon. Wlej mleko (ciepłe, nie gorące). Połącz składniki. Dodaj jajka i przesianą mąkę. Wymieszaj. Dodaj obrane i pokrojone na mniejsze kawałki jabłka i rodzynki. Ciasto odstaw w ciepłe miejsce do czasu aż zwiększy swoją objętość. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Formuj placuszki. Smaż na złoto. Przed podaniem posyp cukrem.