Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy jagodowo-migdałowe

Racuchy jagodowo-migdałowe

Autor: milla_poz

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 322

Dodano: 31.07.2010

Odsłon: 20858

Słodkie co nieco na śniadanie, obiad albo podwieczorek. Możecie pokombinować z innymi owocami, ja zrobiłam z moimi ulubionymi jagodami. Prosty i szybki przepis na letnie dni gdy nie chce się gotować wykwintnych i czasochłonnych dań.

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Miksujemy mąkę, proszek do pieczenia, jajko, wodę, śmietanę 12 % i dodajemy wszystkie słodkie przyprawy.

  2. Ubijamy śmietanę kremówkę i wstawiamy do lodówki.

  3. Do ciasta dodajemy jagody i migdały, mieszamy łyżką. Dodajemy też olej jeśli nie chcemy go już używać bezpośrednio na patelni.

  4. Dużą łyżką nabieramy ciasta i smażymy na rozgrzanej teflonowej patelni. Po zdjęciu podajemy z bitą śmietaną, jagodami i migdałami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń