Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy na maślance"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Śliwki wypestkuj, pokrój w plastry. Ułóż w brytfance. Dodaj masło i połowę cukru. Podlej łyżką wody. Piecz 10 min w 160 st. Owoce odłóż, sos przelej do rondla. Dodaj resztę cukru, 1 op. cukru waniliowego, 150 ml wody i łyżeczkę cynamonu. Zagotuj. Dodaj rozprowadzony 50 ml wody budyń. Gotuj 2 minuty.
Zmiksuj maślankę z jajkami, mąką, szczyptą soli i sodą. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nabieraj porcje ciasta. Smaż rumiane racuchy. Podawaj ze śliwkami i sosem.
porcji, czas ok. 35 min; porcja – 380 kcal, cena 1,90 zł.Źródło: Świat kobiety