Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy na zsiadłym mleku"
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 364
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5136
...ale pyszny.
Odsłon: 708
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 80
Polecam.
Odsłon: 625
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 364
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 162
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5136
Składniki
Mąkę przesiej do miski. Dodaj jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i mleko. wymieszaj mikserem na gładkie ciasto. Odstaw je pod przykryciem ma 20 minut, aby mąka spęczniała.
Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Nakładaj łyżką przygotowane ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na rumiano z obu stron. Przełóż na papierowy ręcznik, by ociekły z tłuszczu. Serwuj z sosem wiśniowym. Op rósz cukrem pudrem i udekoruj, np. listkami mięty.Źródło: Naj