Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuchy twarogowe z jagodami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32508
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 1162
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 424
Składniki
Frużelina: żelatynę namocz. Jagody rozgnieć z cukrem. Wymieszaj z sokiem i gotuj 5 minut. Zagęść mąką ziemniaczaną wymieszaną z wodą. W gorącej masie rozpuść żelatynę.
Racuchy: masło utrzyj z cukrem, żółtkami i serem. Domieszaj proszek oraz kaszkę. Z ciasta usmaż na oleju 16 placków (zajmuje to ok. 15 minut). Posmaruj je frużeliną. Ułóż jeden na drugim (po 4 placki). Udekoruj.Źródło: Naj