Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, delikatne i lekko chrupiące placuszki z pysznymi, letnimi owocami, cukrem pudrem i miętą. Gotowe w 15 minut! :)
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 116
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 369
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 163
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 116
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 369
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wsypujemy szklankę mąki, szczyptę soli, łyżkę cukru, cukier waniliowy, trochę sody (na czubek łyżeczki). Mieszamy. Dolewamy 3/4 szklanki mleka i wbijamy jajko. Mieszamy trzepaczką do jajek, aż powstanie gładka masa, w konsystencji przypominająca śmietanę.
Brzoskwinie myjemy i kroimy w kostkę (mniej więcej wielkości borówek). Pokrojone brzoskwinie i borówki dodajemy do ciasta. Mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, wylewamy po trochę ciasta i smażymy na złoto z obu stron. Po usmażeniu przekładamy na talerz wyłączony ręcznikiem papierowym, żeby odsączyć tłuszcz.
Gotowe placuszki posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy borówkami i listkami świeżej mięty
Smacznego :)