Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z cukinią

Racuchy z cukinią

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 1827 Ocena: 8258

Dodano: 23.07.2016

Odsłon: 4630

Smaczne racuszki na przekąskę.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.

  2. Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.

  3. Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń