Do góry

Śniadania Przepis na:

Racuchy z cukinii na słodko - na śmietanie

Racuchy z cukinii na słodko - na śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 335 Ocena: 9079

Dodano:

Odsłon: 633

Placki które robi się w mig, a są niewiarygodnie pyszne. Jak tylko je ujrzałam na stronie "Obżarciucha" od razu musiałam je wypróbować. Są delikatne, puszyste, same rozpływają się w ustach. Choć są z cukinii, to jest ona niewyczuwalna. Ja robiłam je na śmietanie, ale można też na jogurcie naturalnym.

Składniki

  • 1 nieduża cukinia
  • 400 ml śmietany 18%
  • 2 szklanki mąki
  • 2 jaka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 łyżki oleju
> 6 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cukinię obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach. Wrzucamy ją do miski i dodajemy do niej jajka, śmietanę i olej.

  2. Miksujemy i dodajemy mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.

  3. Dokładnie miksujemy.

  4. Placuszki pieczemy na rozgrzanej patelni, na niezbyt dużym ogniu, bez tłuszczu.

  5. Pieczemy z obydwu stron na złotobrązowy kolor.

  6. Po upieczeniu podajemy na gorąco z ulubionymi dodatkami. Smacznego !!!

  7. ;-D

  8. ;-)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń