Do góry

Dania główne Przepis na:

Racuchy z gorzką czekoladą

Racuchy z gorzką czekoladą

Autor: Attaga08

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 7

Dodano: 28.02.2012

Odsłon: 7715

Pyszny oraz oryginalny przepis na obiad lub deser

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do maślanki wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia wraz z mąką (mąki tyle ile ciasto zabierze) czyli gęstsze od ciasta na naleśniki. Do wymieszanego ciasta wrzucamy posiekaną czekoladę mieszamy i smażymy na patelni.

  2. Po usmażeniu odsączamy racuchy na ręczniku papierowym i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego:))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Attaga08 29 lutego 2012 nie wiem , ponieważ nie odmierzam tylko dodaję mąkę i patrzę na gęstość ciasta i tak jak napisałam (gęstsze ciasto niż na naleśniki) to nie laboratorium aby odmierzać co do grama;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń