Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor: Katrinaa

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 77

Dodano: 08.05.2018

Odsłon: 588

Pyszne, chrupiące racuchy z jabłkami, posypane cukrem pudrem

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1,5 szkl mleka
  • 25g drożdży
  • 1 łyżka cukru wanilinowego
  • Pół łyżeczki soli
  • 1 jajko
  • 4 jabłka
  • Olej do smażenia
  • Cukier puder do posypania
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W kubku przygotować rozczyn: wlać ¼ szkl ciepłego mleka dodać drożdże, cukier i 1 łyżkę mąki, wymieszać i odstawić na ok 10-15min do wyrośnięcia.
    W tym czasie można obrać i pokroić w kostkę jabłka
    Do miski wsypać mąkę, sól, wlać resztę mleka, jajko i powstały rozczyn. Wymieszać mikserem. Dodać pokrojone jabłka i wymieszać miską.
    Placki smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Odsączyć na papierowym ręczniku.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń