Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 382

Dodano:

Odsłon: 333

polecam..

Składniki

  • Drożdże – 50 g
  • Jajka – 3 szt
  • Mleko 250 ml
  • Mąka pszenna – 500 g
  • Jabłka – 3-4szt
  • Cukier – 5 łyżek
  • Cukier waniliowy –1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Cukier puder
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. Mąkę przesiać do miski, wsypać sól, cukier waniliowy, zrobić wgłębienie, wkruszyć w nie drożdże, wsypać cukier i zalać mlekiem letnim i przykryć ściereczka i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut.
    Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
    Po upływie tego czasu dodać jajka i starte jabłka, dokładnie wymieszać i pozostawić na 45 minut w ciepłym miejscu. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron, układać na talerzu i posypać cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń