Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłkiem

Racuchy z jabłkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 21 Ocena: 528

Dodano:

Odsłon: 42808

Bardzo dobra słodka przekąska.

Składniki

  • 2 jajka,
  • 1 szklanka kefiru
  • 25 dekagramów mąki
  • 2 kwaskowate jabłka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki cukru pudru
  • szczypta soli
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę

    2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając

    3- na patelni rozgrzewamy olej

    4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki

    5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor

    6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku

    7- posypujemy cukrem pudrem

    Można podawać na ciepło i na zimno

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń