Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłuszkiem

Racuchy z jabłuszkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 796

Dodano:

Odsłon: 24262

na sezon jesienno-zimowy do filizanki kawy czy kubka goracej herbatki;)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1/2 szklanki mleka i 250g mąki wymieszać z pozostałymi składnikami i odstawić do podrośnięcia na około 15-30 minut. Dodać następnie pozostałą część mleka i mąki. Dokładnie wszystko połączyć. Olej rozgrzać na patelni i łyżką nakładać placuszki.na kazdy nalozyc z jednej strony plasterek jabluszka. Smażyć z obu stron na złoty kolor około 2-3 minutki.

  2. Usmażone placuszki posypać cukrem pudrem. smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gosiaaak74 19 stycznia 2011 Witam. Zrobiłam te racuszki, wyszły pyszne ... trzeba tylko uważać, żeby nie spalić, bo pieką się szybko... Dałam tez mniej drożdży bo miałam akurat tylko kostkę, ale wyszły i urosły też. Dziękuję i polecam bo pyszne!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gosiaaak74 15 stycznia 2011 Właśnie , co kogo obchodzi co ktoś chce zjeść.... ja akurat jestem chuda i mogę jeść takie pyszności :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 04 grudnia 2010 a co cie to obchodzi???? ciekawe czy ty jestes takim chodzacym idealem pokaz sie to ocenimy...

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona_s 04 grudnia 2010 a na wiosnę znowu będzie lament, że czas zrzucić zbędne kilogramy :-) i znów pojawią się "wspaniałe" przepisy na kotlety z marchewki :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz204 16 września 2010 dzieki rekin ale ja dopiero sie ucze....;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

rekin64 16 września 2010 Piekne te racuszki ,i pieknie podane ,no no myszko masz zdolności ,pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń