Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z kaszy gryczanej z miodem"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 257
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 257
Składniki
Ugotowaną kaszę zmiksuj. Dodaj serek wiejski, miód, cynamon, cukier waniliowy, budyń waniliowy, proszek do pieczenia i posiekaną żurawinę, wymieszaj.
Żółtka oddziel od białek, dodaj do masy, wymieszaj. Białka ubij na sztywno, dodaj do masy, delikatnie wymieszaj (ciasto powinno mieć konsystencję śmietany – jeśli jest za rzadkie, wsyp więcej mąki).
Olej rozgrzej na patelni. Włóż po 2 łyżki masy, usmaż racuchy z obydwu stron na małym ogniu na złoty kolor. Osącz. Podaj ze śmietaną lub jogurtem.Źródło: Chwila dla Ciebie